Sensys Gatso USA tilldelas kontrakt för hastighetssystem för skolzoner värt 32 mkr

17-12-2018 - Sensys Gatso Group, en global ledare inom trafiksäkerhetslösningar, har genom sitt amerikanska dotterbolag Sensys Gatso USA, tilldelats ett kontrakt med Pawtucket, Rhode Island, för managed services. I tjänsten ingår rödljusövervakning och hastighetssystem för skolzoner. Kontraktet värderas till cirka 32 miljoner kronor vilket motsvarar ca USD 3,5 miljoner under 5-årsperioden.

Pawtucket är den fjärde största staden i Rhode Island och är Pawtucket Red Soxs hemmastad, det mindre basebollaget som associeras med Boston Red Sox. Borgmästaren i Pawtucket och upphandlingsenheten var drivande i att få ett program godkänt av intressenter och kommunfullmäktige.

Operatörstjänstprogrammet, managed services, förväntas börja i januari 2019 med kameror i skolzoner som tillämpar hastighetsbegränsningar under specifika tider, baserat på skolplanen. 2016 godkändes lagen om automatiserade hastighetssystem för skolzoner i Rhode Island, vilket möjliggör för kommunerna att installera kameror inom ett avstånd på cirka 400 meter från skolor i staten. Rödljuskamerorna kommer att placeras vid korsningar där trafikvolym och kraschstatistik motiverar det.

"Sensys Gatso är glada att samarbeta med Pawtucket City för att förbättra den allmänna säkerheten för barn i skolzoner. Denna speciella användning av övervakningskameror och det hårda arbetet hos lagstiftarna i Rhode Island - att få igenom sådana lagar - bör lovordas”, säger Andrew Noble, VD för Sensys Gatso USA.

Denna information är sådan information som Sensys Gatso Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom kontaktpersonens försorg, för offentliggörande den 17 december 2018, kl 16.55.

För mer information kontakta:
Ivo Mönnink, CEO & President
Sensys Gatso Group AB
E-post: investors@sensysgatso.com

Sensys Gatso Group AB är världsledande inom trafiksäkerhetslösningar för länder, städer och åkeriägare. Sensys Gatso Group har dotterbolag i Australien, Tyskland, Nederländerna, Sverige och USA, samt en filial i Förenade Arabemiraten. Sensys Gatso Groups aktie är noterad på Nasdaq Stockholm. Koncernen har 167 anställda.

För mer information, besök www.sensysgatso.com

Publicerad: 17-12-2018
sensys gatso group