Sensys Gatso USA har tilldelats ett kontrakt för trafikövervakning i Colombia, Sydamerika, värt ca 9,2 miljoner kronor

18-07-2019 - Sensys Gatso Group har genom sitt amerikanska dotterbolag Sensys Gatso USA valts som produkt- och mjukvaruleverantör i Departamento de Bolivar, den femte största delstaten i Colombia, med ett kontraktsvärde på cirka 1 MUSD, motsvarande 9,2 Mkr. Cirka 30% av det totala kontraktsvärdet avser TRaaS-tjänster över en femårsperiod.

Sensys Gatso kommer i samarbete med Gestion Consultoria Y Servicios Integrales GCSI SAS att tillhandahålla T-Seriens kamerasystem som specifikt kommer att tillgodose de kritiska trafiksäkerhetsbehoven i dessa tätbefolkade områden: rödljusövervakningssystem, samt hastighets- och bussfilsövervakning. Initialt kommer kamerasystemen att placeras runt städerna Clemencia och San Juan, Colombia, med en tredje stad kort därefter. Systemen förväntas levereras under 2019.

"Vi är så glada över samarbetet med vår partner i Colombia när vi ökar vår närvaro i Sydamerika. Den här delen av landet tar trafiksäkerheten väldigt seriöst och tenderar att vara framåtriktad med sin inställning till trafiklösningar. Alla möjligheter att bidra till att sänka fordonens hastigheter är ett tillfälle att rädda liv och vi är hedrade att vara en del av denna insats”, säger Andrew Noble, VD, Sensys Gatso USA.

Denna information är sådan information som Sensys Gatso Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom kontaktpersonens försorg, för offentliggörande den 18 juli 2019 kl. 09.30.

För mer information kontakta:
Ivo Mönnink, VD
Sensys Gatso Group AB
E-post: investors@sensysgatso.com

Sensys Gatso Group AB är världsledande inom trafiksäkerhetslösningar för länder, städer och åkeriägare. Sensys Gatso Group har dotterbolag i Australien, Tyskland, Nederländerna, Sverige och USA, samt en filial i Förenade Arabemiraten. Sensys Gatso Groups aktie är noterad på Nasdaq Stockholm. Koncernen har 195 anställda.

För mer information, besök www.sensysgatso.com

Publicerad: 18-07-2019
trafiksäkerhetskameror, rödljusövervakning, sensys gatso group