Sensys Gatso erhåller femårigt TraaS-kontrakt, till ett värde av 6 miljoner kronor gällande hastighetsövervakningsprogram i Independence, Iowa, USA

06-11-2019 - Sensys Gatso Group, en global ledare inom trafiksäkerhetslösningar, har genom sitt dotterbolag, Sensys Gatso USA, tilldelats ett femårigt kontrakt gällande hastighetsövervakning av staden Independence, Iowa. Värdet på detta kontrakt uppskattas till 600 000 USD, motsvarande 6 miljoner kronor, med möjlighet till ytterligare två tvååriga kontraktsförlängningar.

Den lilla, natursköna, historiska staden Independence har en befolkning på cirka 6000 invånare och ligger i nordöstra Iowa. Trots sin relativt lilla storlek erbjuder staden många sevärdheter och bekvämligheter likt en större stad. Staden har under de senaste åren haft en stor expansion i sin infrastruktur, byggt skolor och ett nytt bibliotek samt utvidgat sitt länshälsocenter och kommunala flygplats. Implementeringen av automatiserad hastighetsövervakning i staden, tillsammans med andra förbättringar av affärsdistriktet, kommer att ge ökad säkerhet och livskvalitet för sina invånare.

Sensys Gatso USA kommer att hantera hela hastighetsövervakningsprogrammet, systeminstallation och underhåll av utrustning samt utfärda böter och hantera inbetalningar av böter. Programmet förväntas börja under första kvartalet 2020.

"När vi har möjlighet att stödja nya kunder i Iowa att vidareutveckla sin hastighetsövervakning, känner vi att vi gör vår lilla del för att hjälpa förare och fotgängare att vara säkra på vägarna," säger Andrew Noble, president, Sensys Gatso USA.

Denna information är sådan information som Sensys Gatso Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom kontaktpersonens försorg, för offentliggörande den 6 november 2019 kl. 08.15.

För mer information kontakta:
Ivo Mönnink, VD
Sensys Gatso Group AB
E-post: investors@sensysgatso.com

Sensys Gatso Group AB är världsledande inom trafiksäkerhetslösningar för länder, städer och åkeriägare. Sensys Gatso Group har dotterbolag i Australien, Tyskland, Nederländerna, Sverige och USA, samt en filial i Förenade Arabemiraten. Sensys Gatso Groups aktie är noterad på Nasdaq Stockholm. Koncernen har 195 anställda.

För mer information, besök www.sensysgatso.com

Publicerad: 06-11-2019
USA, trafiksäkerhetskameror, sensys gatso group