SENSYS® TRAFFIC AB INTRODUCERAR EN NY GENERATION PRODUKTER

23-09-2009 -

Sensys nya mobila hastighetsövervakningssystem MSSS

Mobile Speed Safety System (MSSS) är en mycket kompakt och mångsidig produkt som innehåller radar, processor, datalagring och digital kamera. Mobilsystemet MSSS tar bara ett par minuter att sätta upp och kräver inget ingrepp i vägbanan. Det gör Sensys nya MSSS mycket kostnadseffektiv och systemet har dessutom låg energiförbrukning.

En ny radargeneration RS240

Hjärtat i Sensys produkter är den målföljande radarsensorn RS240 som används för hastighetsövervakning, rödljusövervakning, trafikräkning och mycket mer. Sensys lanserar nu en ny generations radarsensor med än högre funktionalitet och prestanda. Den nya radarsensorn kan målfölja upp till 40 fordon samtidigt och dessutom utföra klassificering och filutpekning när flera radarsensorer kombineras i ett system. Den unika målföljningen, som möjliggör mätning av hastighet mer än 20 gånger per sekund, gör RS240 till en mycket avancerad sensor med mycket hög legal säkerhet. Det innebär att marknadens redan högsta legala säkerhet blir ännu högre. Dessutom har energiförbrukningen sänkts.

För mer information:

Johan Frilund, VD, Sensys Traffic AB

Telefon: +46 732 742 823

E-mail: johan.frilund@sensys.se

Om SENSYS Traffic AB

SENSYS® Traffic AB utvecklar, producerar och marknadsför system för trafikinformatik och trafiksäkerhet, däribland system för hastighets- och rödljusövervakning. Systemen nyttjar Sensys målföljande sensorteknologi som har marknadens högsta precision och legala säkerhet. De är enkla att installera och är mycket kostnadseffektiva. Med tusentals system i 17 länder är Sensys marknadsledande i Norden och Mellanöstern. Aktien noteras på NASDAQ OMX Stockholm Small Cap-lista.

Publicerad: 23-09-2009